Expositie perkamenten ‘Geboorteakte’ Amstelveen

De perkamenten ‘Geboorteakte’ van Amstelveen uit het jaar 1399, wordt vanaf 25 tot en met 28 mei geëxposeerd in Museum Jan van der Togt. Het document is het historische bewijs van het ontstaan van onze gemeente.

“Een ochtend, 618 jaar geleden. Koen van Oosterwijk wordt door Graaf Aelbrecht benoemd tot de allereerste Ambachtsheer van de Ambachtsheerlijkheid Amstelreveen. We schrijven 25 mei 1399, de geboorte van Amstelveen.”

De onthulling van de akte vindt plaats op dinsdag 23 mei. Om 16.30 uur is de ontvangst in de Huiskamer van Amstelveen in het raadhuis. Daar wordt kort stilgestaan bij de geschiedenis en herkomst van de akte. Vervolgens vind de officiële onthulling plaats in het Museum Jan van der Togt.

Op de verjaardag van Amstelveen, 25 mei, krijgen bezoekers 50 % korting op de entreeprijs van het museum.