Extra onderzoek naar asbestverwijdering voormalige V&D

Stadshart-wethouder Herbert Raat heeft op zijn facebookpagina aangeven dat er nog deze week een onderzoek komt naar de asbestverwijdering bij het voormalige V&D-pand. Dit naar aanleiding van vragen uit de bevolking en van het CDA Amstelveen.

Raat: “Ondanks dat er geen aanwijzingen zijn dat de uitvoerende firma niet aan de eisen voldoet, is om de zorgen weg te kunnen nemen afgesproken dat een onafhankelijk asbestinventarisatiebureau onderzoek gaat verrichten. De resultaten hiervan zullen naar alle waarschijnlijkheid eind deze week bekend zijn.”

Daarnaast heeft de gemeente er bij ASR, de eigenaar van het pand, op aangedrongen dat de bouwschutting om het werkgebied beter moet en is verzocht om doeken rondom het pand te plaatsen. De eigenaar heeft aangegeven dat ze ermee aan de slag gaan.