Harmonie Orkest Amstelveen: Peter en de Wolf

Het Harmonie Orkest Amstelveen geeft zondag 11 juni speciaal voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar een uitvoering in het Bovenkerkse Noorddamcentrum. Op het programma staat het sprookje Peter en de Wolf van Prokofjev.

Peter en de Wolf gaat over het jongetje Peter dat zonder toestemming van zijn grootvader de tuin uitloopt. Op zijn tocht naar buiten ontmoet Peter een vogel, een eend, een kat en tot slot een wolf. En dan zijn er ook nog de jagers die op de wolf jagen.

Het sprookje is voor kinderen geschreven en op muziek gezet door de Russische componist Sergej Prokofjev, waarbij een verteller het jonge publiek meeneemt op avontuur. Onder leiding van Nico Schimmel speelt de Harmonie de dieren uit het sprookje, de jagers en natuurlijk Peter zelf. Frans Meijer is de verteller van het sprookje. Als toegift speelt de Harmonie een aansprekend stuk waaraan kinderen met slaginstrumenten mee mogen doen. De voorstelling duurt 45 minuten en kinderen kunnen voor en na de voorstelling een masker van een van de dieren maken. Na afloop is er limonade voor iedereen.

De voorstelling wordt tweemaal opgevoerd: om 13.30 en om 15.00 uur. Toegangsprijs is €5,00. Kaarten op kaarten@harmonieorkestamstelveen.nl of aan de zaal verkrijgbaar.