Interactieve avond in Alzheimer Café Amstelveen

Samen ontspannen is voor mensen met dementie en hun naasten een goede afleiding van de nare ziekte. Tijdens en interactieve avond op donderdag 25 mei in het Alzheimer Café Amstelveen zullen zowel theorie als praktijk van creatieve en ontspannende activiteiten aan de orde komen. De avond wordt geleid door Cornelie Swart.

Door creatief bezig te zijn en spelletjes te doen kunnen mensen met dementie met hun naasten ontspannen, omdat het verbindt en plezierig is. Maar het kan lastig zijn om iemand met dementie in beweging te krijgen of iets te laten ondernemen. Daarom zullen tijdens het Alzheimer Café handvatten en aandachtspunten worden aangereikt om het makkelijker te maken samen een spelletje of een creatieve bezigheid op te pakken.

Naast de theorie zullen ook diverse creatieve en ontspannende activiteiten worden aangeboden. Iedereen zal in de gelegenheid worden gesteld hier aan mee te doen. De avond heeft een gezellige en ontspannen sfeer.

U bent van harte welkom in het woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés  Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.