Italiaanse drugscrimineel opgepakt in Aalsmeer

De politie heeft zaterdag 29 april in Aalsmeer een Italiaanse drugscrimineel opgepakt die in eigen land nog een celstraf van twintig jaar moet uitzitten, dit meldt onze mediapartner NH. Calogero Nicosia (48) werd volgens Italiaanse media elf jaar geleden door een rechtbank in Ravenna bij verstek veroordeeld voor grootschalige internationale drugshandel.

Nicosia is bij toeval gearresteerd. “Collega’s zagen een nogal oude auto rijden en besloten in het systeem te kijken. Toen bleek dat hij op naam stond van iemand die internationaal gesignaleerd stond”, vertelde een woordvoerster van de politie donderdagmiddag 4 mei.

Bij controle bleek de inzittende inderdaad de veroordeelde drugssmokkelaar. Over zijn uitlevering aan Italië kon de politie nog niets zeggen.

Volgens Italiaanse media smokkelde de Italiaan cocaïne tussen Italië en Nederland.