Kamervragen over stoppen lerarenopleidingen InHolland Amstelveen

SP-Kamerlid Peter Kwint gaat Kamervragen stellen over het stopzetten van de lerarenopleidingen bij Hogeschool InHolland, dit meldt het Parool.

Kwint vindt het zorgelijk dat Hogeschool InHolland alle lerarenopleidingen in Amstelveen schrapt en de studenten vanaf volgend schooljaar naar de Hogeschool van Amsterdam verwijst. Ook stelt hij vragen over het verdwijnen van de lerarenopleiding Duits in de regio Amsterdam. Studenten moeten nu gaan afreizen naar Utrecht om hun opleiding te volgen. Hierdoor kunnen Amsterdamse scholen in de toekomst in de problemen kunnen komen bij het vinden van docenten Duits, door de afwezigheid van deze lerarenopleiding in de regio. Hij wil daarbij weten of dat in de toekomst ook kan gebeuren bij lerarenopleidingen voor andere tekortvakken.

InHolland schrapt zestien leraren­opleidingen omdat die niet meer rendabel zijn. Naar verluidt moet de hogeschool er elk jaar geld op toeleggen. Daarbij namen de inschrijvingen voor de lerarenopleidingen landelijk met tien procent af en bij InHolland zelfs met veertig procent.