Kleur zwarte piet bij intocht blijkt struikelblok college

De kleur van zwarte piet lijkt één van de belangrijkste redenen waarom het Amstelveense sinterklaascomité de handdoek in de ring gooit bij de organisatie van de intocht. Het college heeft bij de organisatie aangedrongen om ook gekleurde en/of roetveeg pieten te gaan voeren. Dit tegen de zin van het huidige organiserende comité in.

“De afgelopen jaren is meerdere malen gesproken, ook door een vertegenwoordiging van het college, met het comité. Dit heeft er niet toe geleid dat we tot overeenstemming zijn gekomen over een invulling van het kinderfeest volgens Amstelveense maat. Ons verzoek was of zij ook rekening wilde houden met mensen die ook graag andere pieten wilden zien. Zoals ook in veel andere gemeenten gebeurt,” staat in een raadsbrief te lezen.

“Nadrukkelijk hebben wij aangegeven dat zwarte piet niet weg moet, maar vergezeld zou kunnen worden door veeg- dan wel gekleurde pieten. Zo blijft het een kinderfeest voor iedereen. Als Amstelveen staan wij voor het behouden van tradities, maar vinden wij het ook belangrijk dat iedereen zich erkend en welkom voelt,” vervolgt het college.

De gemeente Amstelveen zegt nu met andere organisaties om tafel te gaan zitten om te zorgen dat het feest toch doorgang kan vinden en bedankt de huidige organisatie voor de vele jaren dat zij actief is geweest.