Mogelijke daders Apple-palletroof Schiphol opgepakt

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag 17 mei drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een miljoenendiefstal van een bedrijventerrein op Schiphol. In december 2016 zouden zij 46 pallets met Apple-apparatuur gestolen hebben, goed voor een totale waarde van ongeveer 7 miljoen euro.

Tijdens de diefstal zijn zij met een vrachtwagen het bedrijventerrein op gereden en hebben de pallets ingeladen. Een deel van de gestolen lading, bestaande uit telefoons en tablets, werd kort na de diefstal aangeboden via het internet en telefoonwinkels. Een ander deel is teruggevonden in een opslagloods in Delft.

De Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de diefstal. Dit heeft geleid tot aanhouding van de drie verdachten, een 28-jarige man uit Hoofddorp, een 27-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Soest. De Hoofddorper is na verhoor in vrijheid gesteld maar blijft wel verdachte. De andere twee verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris en blijven in voorlopige hechtenis. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.