Kunstkast fietsroute tijdens Flower Festival Aalsmeer

Door heel Aalsmeer wordt er geschilderd op elektriciteitskasten tijdens het Flower Festival. Het festivalweekend van 17 juni en 18 juni staat volledig in het teken van flora en fauna. De Kunstkast organisatie, verantwoordelijk voor het opfleuren van elektriciteitskasten op straat, zorgt dit jaar weer voor een opvallende actie door tien kasten tegelijkertijd te beschilderen. Er is een speciale fietsroute die de verschillende locaties en kunstkasten verbindt.

Na het Praamplein en het Pelgrimspad in de voorgaande jaren zijn nu de kasten aan de beurt die betrokken zijn bij het Flower Festival. Giovanni Margaroli van Kunstkast: “We hebben de locaties van het Flower Festival als uitgangspunt genomen, zoals Belle Epoque, galerie Sous-Terre en de Historische tuin, en beschilderen de kasten die daar dichtbij staan. Maar omdat er dit jaar maar liefst tien schilders meedoen hebben we de locaties met elkaar verbonden, zodat we ook ‘onderweg’ kasten kunnen beschilderen.” Van die route is een fietsroute gemaakt.

Schilders in actie te zien
Iedereen die fietst tussen de verschillende locaties van het Flower Festival kan een schilder van  Kunstkast tegenkomen. Zij buigen zich stuk voor stuk over hun eigen interpretatie van het Flower Festival. Meer informatie over de fietsroute is te vinden op de website van Flowerfestival 2017.
Zes schilders hebben eerder meegedaan: Marcel Harting samen met Natasja Kuinhaar, Bob van den Heuvel, Cathy van der meulen, Giovanni Margaroli, Peggy Moespot en Pascal de la Haye. Vier gaan voor de eerste keer laten zien wat ze van een elektriciteitskast kunnen maken te weten: Niek’s Paintings, Jakobien van der Weijden, Rein van der Zee en Iida Malviina.

Bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij de schilderingen. Vooraf wordt toestemming gevraagd en worden de omwonenden om een reactie gevraagd en soms schilderen de buurtbewoners zelfs mee. Je kunt op www.kunstkast.org precies zien welke schilder waar te vinden is en je reactie geven via social media.