Laatste editie ‘Local the Night’ van dit seizoen in P60

Nog voor de zomerstop is het op donderdag 1 juni weer tijd voor een nieuwe editie van Local The Night. Deze welbekende avond in P60 Amstelveen is voor menig band en artiest uit de omgeving al de perfecte plek gebleken om de eerste stappen op het podium te zetten én zich door te ontwikkelen naar een groter publiek. Tijdens deze Local The Night staan er weer een drietal lokale bands op het podium. Donderdag is de beurt aan AemstelBeat, Cloudy Daze en Beyond the Joke.

Een van de bands die vanavond het podium zal betreden is AemstelBeat. Een coverband die bestaat uit vijf bandleden, die elk feestje als een uitdaging zien. Aemstelbeat maakt van elke performance een feestje met herkenbare en dansbare hits van vroeger tot nu. Gegarandeerd voetjes van de vloer met nummers van o.a. Tina Turner, Pointer Sisters, Anouk, Amy Winehouse, Jessie J, Kings of Leon en Coldplay.

Cloudy Daze is lastig in een hokje te vangen. Deze vijf jonge heren uit regio Amsterdam worden naar eigen zeggen geïnspireerd door jazz, country en metal, maar het resultaat heeft toch meer weg van goed doordachte, gelaagde popmuziek die je – of je dat nu wil of niet – aan het denken zet. Met hun harmonieuze composities veroverden ze reeds de harten van jong en oud, vanavond is het de beurt aan Amstelveen.

En last but not least: Beyond the Joke, oftewel ‘3 zoogdieren die houden van funk en van elkaar.’ Met inspiratiebronnen die reiken van de Red Hot Chili Peppers tot aan Spinvis, maken zij Nederlandse liedjes met een droom erachter, een visie. Sinds de bandleden elkaar voor het eerst ontmoetten bleek een nieuwe band onontkoombaar. De funk vloeide in hun aderen en stroomde in, over en voort – overal naar toe. De muziek die ze maken spreekt tot de verbeelding.. of toch niet. De teksten laten mensen denken en dansen.

P60. Donderdag 1 juni // zaal open 20:00 // aanvang 20:30 // vvk €5 // zaal €7