Leerlingen HWC op bedrijventour

Leerlingen van het Herman Wesselink College zijn maandag 1 mei op bedrijventour geweest. De gemeente heeft in samenwerking met het onderwijs en ruim 30 instellingen en bedrijven in Amstelveen deze tour georganiseerd. De leerlingen kregen bij de bedrijven rondleidingen, korte presentaties en workshops waardoor ze meer inzicht in de bedrijven en hun werkzaamheden kregen. Het doel van de tour is om leerlingen te informeren over en kennis te laten maken met de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

De eerste bedrijventour is gemaakt door ruim 300 leerlingen van het HWC. Wethouder onderwijs Maaike Veeningen wenste alle leerlingen veel succes bij de start van de tour op het HWC. Daarna gingen ze op hun fiets langs bij drie door hun uitgekozen bedrijven. Een van de bedrijven die zij bezochten was het KLM hoofdkantoor, waar de leerlingen een kijkje in de keuken bij KLM kregen door middel van een quiz en presentaties.

KLM vindt het belangrijk om te investeren in een nieuwe generatie. Inka Pieter, Director CSR & Environmental Strategy: “Geweldig dat we scholieren de mogelijkheid hebben kunnen geven om te laten zien wat hier allemaal gebeurt en hoe belangrijk het is om door te studeren. Mooi om te zien hoe enthousiast de leerlingen waren.”

Wethouder onderwijs Maaike Veeningen: ”In de Amstelveense onderwijsagenda is het verbeteren van de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt één van de speerpunten. Het is belangrijk om leerlingen te informeren, motiveren en inspireren ten aanzien de mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Zo raken zij beter voorbereid op het maken van een profielkeuze of een vervolgopleiding. Door samenwerking tussen alle betrokken partijen is de bedrijventour tot stand gekomen. Dat is een prachtig resultaat waar Amstelveense leerlingen van kunnen profiteren! ”