Leijnse schrijft ook Wielerronde Nes op zijn naam

Tijdens de 51ste wielerronde van Nes aan de Amstel heeft de Amstelveense wielrenner Enzo Leijnse voor de tweede keer in een week de winst gepakt. Leijnse had in de categorie Nieuwelingen een minuut voorsprong op Daan Kool uit Zevenhoven. Amstelrenner Owen Geleijn werd derde. Winnaar Enzo Leijnse boekte vorige week ook al succes in de Ronde van Woerden.

In de koers van de Sportklasse was er een zege voor Utrechter Bart Lemmen die het peloton was ontvlucht. Bij de dames werd het een massasprint.   Nesser wielrenster Femke Markus kwam net tekort voor een zege in haar thuisronde. Ze werd tweede.

In de Amateurs/Juniorenklasse waren de Amstelveense Junioren Friso van Diemen en Ruben van der Pijl erg actief. Toch konden zij de massale aankomst niet voorkomen. Daarin was Utrechter Lex Lichtenberg de sterkste.