Lyon-Ajax kijk je in een echte Amstelveense voetbalkroeg

Ajax kan zich vanavond plaatsen voor de finale van de Europa League. Allemaal leuk en aardig, maar in vele huishoudens is al ruzie uitgebroken welke halve finale moet worden bekeken; die van het Songfestival of die van Ajax. Voor de mensen waarbij de meiden van O’G3NE de voorkeur krijgen tippen wij even twee echte Amstelveense voetbalkroegen. De liefhebber kan daar altijd terecht.

1. The Pub
Mede-eigenaar Jaap Buijs van The Pub staat bekend als een echte Ajacied. Dat betekent hardgrondig vloeken als het fout gaat en euforisch gedrag bij Cruijffiaanse overwinningen. De sfeer in The Pub is dan ook altijd beregoed als Ajax op voorsprong of winst staat. Veel Amstelveense (ex-)amateurvoetballers hebben bijna net zoveel trainingsuren in The Pub als op veld gemaakt. Een echt voetbalcafé waar no-nonsense de standaard is.

Café The Pub
Lindenlaan 372

2. De Manen
Al is het alleen al om naar het gezicht te kijken van eigenaar Edwin Bergkamp als Ajax onverhoopt de finale haalt. Bergkamp heeft namelijk sympathie voor een club die afgelopen weekend nog 3-0 van Excelsior op de broek kreeg. Desalniettemin zorgt Bergkamp er altijd voor dat het een gezellige boel is bij wedstrijden van Ajax. Vanavond heeft hij als voorprogramma zelfs DJ Bas uitgenodigd. Die draait al vanaf 19.00 uur plaatjes om in de stemming te komen.

Café De Manen
Noorddammerlaan 9 (Bovenkerk)

Overigens is het bij bijvoorbeeld Café Thijs, het Wapen van Amstelveen, Grand Café ’t Oude Dorp, De Vijfer en Abina ook altijd aangenaam vertoeven tijdens een belangrijke voetbalwedstrijd. Keuze genoeg dus!