Mad Science in de bieb: Kleuterworkshop Magneetmysterie

Het lijkt wel magie, zoals een magneet aan sommige voorwerpen kan blijven hangen of er naartoe trekt, terwijl hij andere gewoon weg lijkt te duwen. In de workshop ‘Magneetmysterie’ op woensdag 24 mei in bibliotheek Stadsplein ga je daar zelf mee aan de slag. Je maakt kennis met aantrekken en afstoten, de eigenschappen van een magneet.

Deelnemers aan deze workshop onderzoeken welke voorwerpen er zijn die worden aangetrokken door de magneet en leren dat niet alleen de Aarde een Noordpool en een Zuidpool heeft, maar elke magneet ook. Je kunt in deze workshop je ogen goed de kost geven en voelen wat er gebeurt. Zo maak je op eenvoudige wijze kennis met dit natuurkundige fenomeen.

De kleuterworkshop Mad Science, Magneetmysterie is op woensdag 24 mei van 15:30 tot 16.15 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar. Deelname kost € 7,50. Let op: om iedereen alles zelf te laten doen is het aantal plaatsen beperkt.
Tickets: Bibliotheek Amstelland