Mannen Myra en dames MHC Amstelveen spelen matches van de waarheid

Nu de laatste ballen van het seizoen geslagen zijn, worden menig hockeystick in het vet gezet en vakanties geboekt. Dit geldt niet voor de heren 1 van Myra. Na het gelijke spel tegen de buren van ‘Het Loopveld’ (VVV), werden zij gekroond als winnaars van de eerste klasse A.

Tijd voor een uitbundig feest is er echter niet. Het binnenhalen van de titel kan voor komend seizoen een plaats in de overgangsklasse betekenen. De competitie waar Myra vijf jaar geleden voor het laatst heeft geacteerd. Tegenstander in de play-offs is Klein Zwitserland.  De Hagenaars wonnen poule B met overmacht en uit de scorematrix wordt duidelijk dat zij regelmatig de nul hebben weten te houden (slechts veertien doelpunten tegen).

Daarnaast draaien de mannen van KZ voor het scoren van doelpunten hun sticks niet om.(106 doelpunten voor). Uit diezelfde statistieken blijkt evenwel dat de heren van KZ vooral in uitwedstrijden steekjes laten vallen. Mag die wetenschap de Myra-mannen vertrouwen geven in de thuiswedstrijd en het hemelvaartsweekeinde uiteindelijk als kampioen én promovendus afsluiten. Op 25 mei start Myra de play-offs thuis om 15.00 uur.

Liefhebbers kunnen voor de wedstrijd va Myra nog terecht op de velden van MHC amstelveen  waar de dames van deze club om 12.30 uur ook spelen voor een plek in de overgangsklasse.