‘Mensen maken Amstelveen-diner’ in het Vita-wijksteunpunt Kastanjelaan

Met ‘Annadhana Seva’ (betekenis: koken voor anderen) wil de stichting Shirdi Sai Nederland (Indiase herkomst) Amstelveense mensen blij maken. De bewoners uit de wijk Keizer Karelpark werden zaterdag 29 april door de stichting uitgenodigd (ongeacht godsdienst/ras/cultuur) voor een gezamenlijke vegetarische Indiase maaltijd.

“Wij zien dit koken voor anderen als een klein stapje om de samenleving liefdevoller te maken. Liefde gaat door de maag. De mensen aan de tafels gaan met elkaar praten, eerst over het eten en daarna over meer dingen. Dan gaat de liefde naar het hart. En als ze thuiskomen, voelen ze zich blij en gaat de liefde naar het hoofd. En wordt die blijdschap met anderen gedeeld. Die beweging in de samenleving is het doel van het koken voor anderen,” aldus een vrijwilliger. Vanuit dit inzicht werd er aan de tafels met elkaar gesproken. Aan het einde van de ontmoeting bedankte één van de gasten de Indiase vrijwilligers met het compliment hoe prachtig ieder zo zijn weg vindt in Amstelveen.

Het diner in de Kastanjelaan werd mogelijk in het kader van de verbindingscampagne Mensen maken Amstelveen. Vita-Amstelland en Stichting Brentano zijn via de gemeente Amstelveen in contact gekomen met stichting Shirdi Sai Nederland. Zo kon de stichting haar doelgroep op effectieve wijze benaderen.