Myra H1 mag in herkansing voor promotie naar Overgangsklasse

Myra Heren 1 moest afgelopen weekend zijn meerdere erkennen in Klein Zwitserland Heren 1 in de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de Overgangsklasse. Myra maakt zich nu op voor een tweede reeks play-off wedstrijden.

Als poulewinnaar van de Eerste Klasse A, plaatste Myra zich voor de play-offs om een plek in de Overgangsklasse te bemachtigen. In het seizoen 2013-2014 wist Myra H1 voor de eerste keer in de clubgeschiedenis te promoveren naar de Overgangsklasse. Ook nu weer heeft het team bewezen over meer dan voldoende kwaliteit te beschikken om zich wederom te plaatsen voor de play-offs. Met genoeg ruimte tussen Myra H1 en de nummer 2 in de poule verkeerde de ploeg, onder leiding van trainer/coach Razwan Ahmed en assistenten Stijn Braun en Bobbe van Hoof, de afgelopen weken in een riante positie om het kampioenschap naar zich toe te trekken. Met het kampioenschap wordt het seizoen voor Myra H1 dus nog even verlengd.

De eerste ronde van de play-offs speelden zij tegen Klein Zwitserland (KZ) H1. De eerste wedstrijd in deze ronde was een flinke krachtmeting voor beide ploegen. Myra kwam op voorsprong door een goed geplaatste strafcorner van aanvoerder Koert Groot Beumer. KZ kwam echter terug naar een 1-3 voorsprong, waardoor Myra alle zeilen bij moest zetten. En dat deden ze; er volgde een strafbal die de stand bijstelde naar 2-3 en uiteindelijk viel ook de gelijkmaker. Met 3-3 op het scorebord na 70 minuten spelen volgden shoot-outs. Ook deze reeks ging behoorlijk gelijk op, waarbij ook beide keepers knap werk hebben verricht. Uiteindelijk trok KZ aan het langste eind en moesten de mannen van Myra de tweede wedstrijd in de reeks winnen om aanspraak te kunnen blijven maken op directe promotie naar de Overgangsklasse.

Deze tweede wedstrijd werd gespeeld op het terrein van KZ in Den Haag, onder tropische omstandigheden geen eenvoudige opgave voor beide teams. Na ongeveer 15 minuten spelen kwam KZ al op voorsprong door een succesvol genomen strafbal. Ondanks de tegenslag gaf dit Myra nieuwe energie om aanvallender te spelen. Een strafcorner werd versierd, die via een voet van een verdediger omgezet werd naar eveneens een strafbal, maar helaas werd deze net naast het goal gepusht. De meeste kansen waren in de eerste helft toch voor KZ en zij wisten op slag van rust de stand via een strafcorner op een 2-0 voorsprong te zetten. In de tweede helft lukte het Myra niet meer te tij te keren. De 3-0 van KZ volgde en ondanks een knappe tip-in van Lars Otting – die de meegereisde toeschouwers nieuwe hoop gaf op een wederopstanding, waar Myra H1 enigszins om bekend staat – kon Myra de wedstrijd niet meer naar hun hand zetten. Hiermee promoveert KZ naar de Overgangsklasse en moet Myra zich opmaken voor een tweede ronde play-offs.

Myra H1 speelt nu zondag 11 juni om 15:00 uur de eerste wedstrijd in deze ronde op eigen terrein tegen Zwolle Heren 1, dat als elfde is geëindigd in de Overgangsklasse B en speelt voor poulebehoud. De tweede wedstrijd is op zaterdag 17 juni 15:00 uur uit bij Zwolle. Uit elke wedstrijd dient een winnaar te komen. Omdat de play-offs volgens het ‘best-of-three’-principe verlopen, zal er eventueel een derde wedstrijd worden gespeeld op zondag 18 mei 15:00 uur bij Myra. De winnaar van deze reeks speelt volgend seizoen in de Overgangsklasse.