Nieuwe expositie op buitenplaats Wester-Amstel

Katja Berkenbosch en Carla Veldman exposeren van 12 t/m 28 mei op buitenplaats Wester-Amstel.

Katja Berkenbosch omschrijft haar werk als “schilderen met papier”. Zo werkt zij met veel verschillende soorten papier dat in zeer kleine stukjes wordt gesneden of gescheurd. De kleine stukjes papier, “de verf”, worden één voor één met een penseel opgenomen en verlijmd op een multiplex ondergrond. Zo ontstaat een schilderij met een heel eigen karakter.

Een grote inspiratiebron voor de beelden die Carla Veldman maakt zijn vogels. De vleugels van vogels symboliseren voor haar zowel vrijheid als ook bescherming. Het te maken beeld staat niet vooraf vast, al gaande het proces ontstaat de vorm en ongemerkt sluipt er met enige regelmaat een mythisch element in. Albast is favoriet vanwege de transparantie en het licht.

Buitenplaats Wester-Amstel
Amsteldijk-Noord 55
1183 TE Amstelveen

De expositie is geopend van vrijdag t/m zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur.
Toegang is gratis. Honden worden niet toegelaten.