Noodlokalen voor Amstelveen College en KKC

De gemeenteraad is woensdagavond tijdens de raadsvergadering akkoord gegaan om een bedrag van 819.000 euro beschikbaar te stellen voor noodlokalen bij het KKC en het Amstelveen College. Het gaat om vier noodlokalen voor het KKC en twee noodlokalen voor het Amstelveen College. Bij beide scholen zullen de lokalen op het eigen terrein worden neergezet.

Op 15 maart werd duidelijk dat het Keizer Karel College (KKC) en het Amstelveen College  zo veel inschrijvingen van nieuwe leerlingen hebben gekregen dat de bestaande huisvesting van beide scholen komend schooljaar ontoereikend is. Bij het KKC gaat het om 319 nieuwe leerlingen en bij het AC om 353.

De ruim acht ton die in de noodlokalen wordt gestoken, geldt voor drie jaar. Onderwijs-wethouder Veeningen spreekt echter uit dat lokalen vijf jaar gebruikt moeten worden. Voor de laatste twee jaar verwacht zij lagere huurkosten.