Ook Q-Park getroffen door Ransomware aanval

Ook de parkeerautomaten en website van Q-park, exploitant van de meeste parkeergarages rondom het Stadshart, zijn getroffen door de grote ‘ransomware’ aanval.

De aanval was gisteren, maar ook vandaag werden de gevolgen nog gemerkt. Op de schermen van de betaalautomaten van het parkeerbedrijf werd een melding getoond dat de computer is ‘gegijzeld’. Ook is de website van het bedrijf niet te bereiken.

Slagbomen in parkeergarages konden nog wel handmatig worden geopend en gesloten.

Gisteren was er sprake van een wereldwijde cyberaanval op grote organisaties. Hackers maakten misbruik van een lek in Windows bij niet geupdate systemen. Op de computers kwam dan een melding te staan dat de computer pas wordt vrijgegeven na betaling. De aanval is inmiddels gestopt.

Foto: Twitter / Rickey Gevers