Politie intensiveert onderzoek naar aangetroffen zwaargewonde fietser

Het onderzoek naar de zwaargewonde fietser, die in de nacht van 8 op 9 april is aangetroffen op de Noorddammerweg, wordt geïntensiveerd.

De politie tast nog steeds in het duister wat er precies is gebeurd. De zwaargewonde fietser werd op de rijbaan gevonden, en niet op het fietspad. Ondanks reanimatie overleefde de fietser het incident niet. Omdat niet bekend is wat er precies is gebeurd, is de politie een onderzoek gestart.

Lees ook: Zwaargewonde fietser Noorddammerweg overleden

Op zondag 23 april heeft het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen een uitgebreide reconstructie op het plaats delict gedaan. Toch is er nog steeds geen duidelijk beeld wat er precies is gebeurd. Omdat een (verkeers)misdrijf niet wordt uitgesloten zet een Team Grootschalige Opsporing van de recherche het onderzoek voort.

Mogelijk een man bij betrokken
Dankzij tipgevers is er informatie binnengekomen dat er mogelijk een man betrokken is geweest bij het incident. Deze tips zijn voor de politie waardevol, maar zijn tegelijkertijd onvoldoende concreet en roepen vragen op. Daarom hoopt de politie meer informatie van deze tipgevers te krijgen.

Het rechercheteam heeft daarnaast ook nog een aantal andere specifieke vragen:
– Wie weet meer over wat er is gebeurd?
– Wie heeft het slachtoffer mogelijk zien rijden tussen 02.30 en 02.55 uur in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 april op de Noorddammerweg of in de directe omgeving?
– Wie heeft zelf gereden of gelopen over de Noorddammerweg rond dat tijdstip in de nacht van 8 op 9 april?

Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u terecht bij het Team Criminele Inlichtingen op: 0613276686. Online kunt u ook anoniem tippen via de website van: www.meldmisdaadanoniem.nl

Bron: Politie eenheid Amsterdam
Foto: KaWijko Media