Politie waarschuwt voor oplichters

De Amstelveense politie waarschuwt in hun wekelijkse update op facebook voor oplichters die actief zijn in de gemeente. Er wordt gewaarschuwd voor zowel de Travellers, die langs de deuren gaan, als voor een nieuwe truc.

De Engelse Travellers die weer actief zijn gaan huizen langs en bieden aan de deur hun klusdiensten aan. Deze diensten tegen een onredelijk hoge prijs. Er wordt aangeraden geen zaken te doen met deze mensen.

De nieuwe truc waarvoor gewaarschuwd wordt is het doen alsof er een aanrijding heeft plaatsgevonden. Inzittenden van een auto benaderen in het verkeer oudere mensen. Zij geven een klap op de auto en doen vervolgens alsof er een aanrijding is geweest. Vervolgens wordt er gedwongen om geld te geven of waardevolle goederen te kopen om op die manier de zogenaamde schade te vergoeden.

Ook onze mediapartner NH plaatste al een artikel over deze nieuwe truc. In Amsterdam zijn de afgelopen weken meerdere automobilisten slachtoffer geworden van deze truc. NH meldt dat auto’s van slachtoffers soms al beschadigd worden als zij nog geparkeerd staan. Dit zodat de oplichters kunnen zeggen dat er daadwerkelijk een aanrijding heeft plaatsgevonden, omdat beide partijen schade hebben.