Poolse kat te gast in Dierenasiel Amstelveen

Dierentehuis Amstelveen/Ouder-Amstel heeft onlangs een gast ontvangen die wel heel ver heeft moeten reizen om daar te komen. De kat die tijdelijk bij hen is ondergebracht, heeft een reis met een vrachtwagen gemaakt uit het Poolse Czerwonak, waarna hij een week later in Amsterdam terecht kwam. Dit meldt onze mediapartner NH.

De kat was voornamelijk erg hongerig, maar is verder ongedeerd, meldt een woordvoerder van Dierenambulance Amsterdam. De organisatie zette foto’s van de kat op Facebook in de hoop de eigenaar te bereiken. Maar de kat is niet gechipt, waardoor het moeilijk is om de eventuele eigenaar te vinden.

“In Polen leven ook veel zwerfkatten”, vertelt de woordvoerder van de ambulance aan NH. “Dus de kans is groot dat we niemand vinden.” Als de originele eigenaar van het diertje niet wordt gevonden binnen veertien dagen, dan zal de kat ter adoptie beschikbaar worden gesteld. Maar voor nu kan het beestje uit rusten van zijn lange reis in Dierentehuis Amstelveen/Ouder-Amstel.

Foto: beeldbewerking NH/ Dierenambulance Amsterdam