Programma dodenherdenking 4 mei 2017

Aan de Amsterdamseweg bij de ingang van het Broersepark zal 4 mei traditiegetrouw de dodenherdenking plaatsvinden. De herdenking begint om half acht. Zorgt u ervoor tijdig aanwezig te zijn, zodat de plechtigheden niet verstoord worden. Voor fietsers zijn rekken beschikbaar. En auto’s kunnen parkeren op de nabijgelegen parkeerplaatsen.  Voor invaliden en zij die slecht kunnen staan worden zitplaatsen gecreëerd. Een programmaboekje zal worden uitgereikt.

Het Harmonieorkest Amstelveen omlijst  het geheel met aangepaste muziek. De scouting van Amstelveen assisteert met het aanreiken van de kransen en de vlaggengroet.  AmstelveenOranje wil in haar activiteiten meer en meer onze jongeren betrekken. Naast Burgemeester Mirjam van ’t Veld, die een voordracht zal doen, is ook kinderburgemeester Melle Vos aanwezig.  Voorts zullen er voordrachten worden gedaan.  Om acht uur klinkt de last post gevolgd door twee minuten stilte, waarna de kransleggingen en het defilé. Een loopgroep van AV De Startbaan vertrekt na de ceremonie richting Wageningen om het bevrijdingsvuur op te halen.

AmstelveenOranje nodigt u van harte uit om na afloop met ons een kopje koffie of thee te nuttigen in het wijkcentrum Pluspunt tegenover molen De Jonge Dikkert. U kunt daarbij van de gelegenheid gebruikmaken om de loopgroep uit te zwaaien en een goede reis te wensen.

Amstelveen Oranje wil jonge generaties uitdrukkelijk betrekken bij de herdenking. Alle kinderen en jongeren krijgen bij het defilé een witte roos aangereikt. Deze worden vervolgens in een door de VMBO  Panta Rhei gemaakte display naast het monument gestoken.
“Een witte rozen muur voor herdenken aan hen die vielen!”