RKAVIC noodgedwongen teruggetrokken uit derde klasse C zaterdagvoetbal

RKAVIC zal het voetbalseizoen niet afmaken en de derde klasse van het amateurvoetbal. Dat is de treurige conclusie nadat bekend werd dat de zaterdag 1 wordt teruggetrokken uit de competitie. De Amstelveners kampen nu al een aantal weken met een tekort aan inzetbare spelers. De situatie rond het elftal werd zo nijpend dat zelfs voorzitter Paul-Jan van Rooyen tegen Zeeburgia en Wartburgia weer als voetballer op het veld stond. In een gesprek met voetbalsite Hetamsterdamschevoetbal.nl vertelt Van Rooyen dat terugtrekken voor de KNVB zeer onwenselijk zou zijn. “We  hebben het vervolgens alsnog geprobeerd, maar er was geen andere optie. Het viel niet meer overeind te houden.”

Hoewel RKAVIC het seizoen startte met een aardig elftal, haakten er in de loop van de weken steeds meer spelers af. “Het blijft vervelend voor iedereen. De spelers zijn teleurgesteld. Maar anders zouden we de laatste wedstrijden met acht man spelen, dat is ook competitievervalsing.”

Door het terugtrekken van RKAVIC is Victoria uitgeroepen tot de kampioen van de derde klasse C en zal niemand rechtstreeks degraderen. De onderste twee ploegen gaan op voor de nacompetitie.

Hoewel het een grote uitdaging wordt om een team voor het zaterdagvoetbal op de been te brengen, is de club in gesprek met trainer Hesdey Tevreden. Het doel is volgend seizoen te spelen in de vierde klasse.

Bron: hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto: rkavic.nl