Roda’23 zaterdag: Passie, pret… prijzen???

De mannen van de zaterdag 1 van Roda’23 zullen voor de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen een ontspannen training afwerken. Gezelligheid, dat is de smeerolie waarmee trainer Grifhorst een eenheid van het elftal heeft gemaakt: “Vrolijk voetbal mét focus.” Want hoewel het plezier van het veld mag stralen is het binnenhalen van buit een serieuze zaak. Maakt de pretploeg dan kans op prijzen?

Grifhorst: “Tijdens de winterstop hield ik het de jongens voor: we sluiten het jaar af als periodekampioen.” De stelligheid werkte binnen de club op menig lachspier, maar eerlijk is eerlijk Team-Grifhorst doet na zeventien van de achttien duels nog volop mee in de tombola. Nu Pancratius zeker is van het 4e-klasse-kampioenschap -en eerder de eerste periode opeiste- ligt in de tweede periode de weg open voor de nummers twee en drie, respectievelijk BFC en Roda’23. Beide op achttien punten kunnen zij zich geen misstap veroorloven.

Voor Roda is de wedstrijd van de waarheid direct een onvervalste kraker. De Groen-witten nemen het thuis op tegen de geel-rode buren, Sporting Martinus. Mocht BFC het niet redden tegen Weesp dan neemt oefenmeester Peter Grifhorst pas afscheid aan het einde van de nacompetitie. Zoals een goed Roda-spreekwoord luidt: “zijn team-Grifhorsts daden groot, vindt u Peter in de sloot!”