Sociale huurwoningen starters in oud pand KvK

Bouw- en aannemingsbedrijf De Heemraad bv gaat op het bedrijventerrein Legmeer een kantoorpand transformeren naar een appartementencomplex. Op dinsdag 2 mei werd in het betreffende kantoorgebouw Bouwerij 12-24 het officiële startsein voor de transformatie gegeven. Peter Bot, wethouder van de Gemeente Amstelveen, onthulde tijdens de feestelijke bijeenkomst het ontwerp, dat van de hand is van architect Arjan Hoogeveen. Tevens maakte Bot de nieuwe naam van het complex bekend: Next Building.

In Amstelveen is een grote behoefte aan starterswoningen. Als lokale ontwikkelaar heeft De Heemraad bv, gedreven door sociale en maatschappelijke betrokkenheid, ervoor gekozen om in het leegstaande kantoorpand aan de Bouwerij, waar ooit de Kamer van Koophandel jarenlang gevestigd was, ruimte te creëren voor 147 startersappartementen. De kleine studio’s en appartementen krijgen een oppervlakte tussen 25 en 70 m². Meer dan 75 procent van deze appartementen krijgen het predicaat van sociale huurwoning. De woningen worden voorzien van een label A.

Op dit moment is de demontage van de gevel van het bestaande gebouw in volle gang. In de volgende fase wordt een begin gemaakt met de nieuwe gevel en de indeling van de woningen. Als alles volgens planning verloopt, worden de appartementen in het tweede kwartaal van 2018 in gebruik genomen. Legmeer staat bekend als een bedrijventerrein.

De transformatie van het gebouw, dat oorspronkelijk de naam World Wide Building droeg, maakt de weg vrij voor de combinatie van wonen en werken op Legmeer. Dit terrein bevindt zich buiten de LIB-zone waar Schiphol bepaalt of er wel of niet gebouwd mag worden. Om niet vast te blijven zitten aan de oude naam, is er gekozen voor een nieuwe naam: Next Building.

Gegadigden en belangstellenden voor een appartement in Next Building kunnen voor meer informatie terecht op de website http://hureninnextbuilding.nl.

BBA-wethouder Peter Bot (Ruimtelijke Ordening) is verheugd met het feit dat De Heemraad kans ziet om ruim 9.000 vierkante kantoormeters te transformeren naar studio’s en appartementen. “De ruimte in Amstelveen voor woningbouw is beperkt, terwijl de vraag naar woningen, en vooral naar woningen voor starters, groot is. Dit is eigenlijk het eerste grote project waar op deze schaal woningen voor met name jongeren worden gerealiseerd. Wij stimuleren continu eigenaren van lege kantoorgebouwen in onze gemeente om woningen voor verschillende inkomens te maken en waar mogelijk vooral voor starters en studenten. In dit gebouw komen straks 147 studio’s en appartementen voor starters. Ik denk dat de appartementen te zijner tijd zó verhuurd zullen zijn.”