Sporting Martinus heeft promotiewedstrijden binnen handbereik

De spanning in de derde klasse C van het zondagvoetbal neemt toe. In de strijd om een promotiewedstrijd heeft Sporting Martinus afgelopen weekend goede zaken gedaan tegen Fortius. Door een 3-0 overwinning konden de Amstelveners de vierde plaats overnemen van VV Schoten. De voetballers uit Haarlem kwamen tegen Diemen niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Het puntverlies van Schoten betekent dat Sporting Martinus met 37 punten afstand neemt van de nummers vijf en zes (beide 35 punten) op de ranglijst. Daarmee heeft de club het recht op promotiewedstrijden steeds scherper in het vizier.

Komend weekend gaan de elftallen van Schoten en Olympia Haarlem in een Haarlems Noord-zuid-duel uitmaken in welke richting de punten gaan. Een gunstige situatie voor Sporting Martinus, want voor het begin van de laatste speelronde zal ten minste één van de concurrenten worden afgeschud. Mochten de punten in de derby worden gedeeld, dan komen beide clubs op achterstand te staan en helpen zij Sporting Martinus stevig in het promotiezadel, mits Martinus zijn wedstrijden winnend afsluit. Op Overburg worden zondag de hekken opengezet voor de Arsenal-elf. In de wedstrijd tegen de degradatiekandidaat wordt door alle Martinianen een overwinning verwacht.

Rollen alle ballen dit weekend de juiste kant op dan beleeft Sporting Martinus een succesvol seizoen.
De wedstrijd in de provinciehoofdstad zal ook door het eerste van Roda’23 met interesse worden gevolgd. Het resultaat in Haarlem brengt de ranglijst behoorlijk in beweging. Worden de drie punten zondag door Roda’23 tegen streekgenoot Ouderkerk gepakt, dan kan positie zes of vijf de beloning zijn en houden beide ploegen de Amstelveense voetbal-eer hoog.

Foto Alex van Elven