Stichting DeBroekriem steunt Amstelveense werklozen

Stichting de Broekriem gaat Amstelveense werkzoekenden ondersteunen. De stichting organiseert een workshop voor werklozen, in de hoop dat deze tijdens de bijeenkomst hun sollicitatievaardigheden verbeteren, collega werkzoekende ontmoeten en hun netwerk vergroten. De officiële start vindt plaats tijdens een bijeenkomst met wethouder Veeningen op woensdag 3 mei in het Werkplein AA aan de Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen.

DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. ,In-between-jobbers’ organiseren workshops en netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Pieter Vermeer oprichter van DeBroekriem: “In 2017 worden de meeste banen via via gevonden, het is dus belangrijk om je netwerk te vergroten. Deelnemers van de workshops van DeBroekriem werken actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk. We zien daardoor ook veel werkzoekenden uit ons netwerk uitstromen naar een baan!”

Komend jaar organiseert DeBroekriem 20 evenementen om werkzoekenden in Amstelveen te helpen tijdens hun zoektocht naar werk. De gemeente Amstelveen ondersteunt de organisatie“Werkloosheid is een belangrijk aandachtspunt in onze samenleving. DeBroekriem is een mooie aanvulling om hier in Amstelveen werkzoekenden te ondersteunen. Het is een initiatief waarbij mensen elkaar helpen en dat vind ik belangrijk,” aldus wethouder Veeningen.

Foto: DeBroekriem