Theatervoorstelling over Coco Chanel in Griffioen

Coco Chanel wist als geen ander hoe ze zichzelf als merk in de markt moest zetten. Daarmee creëerde ze een tijdloos icoon, ‘larger than life’. Dit fascineert theatermakers Ulrike Quade (Nederland) en Jo Strømgren (Noorwegen). Met het leven van Coco Chanel als leidraad maken zij een hedendaagse theatervoorstelling over branding, gender, creatie, mode, liefde en oorlog. Een voorstelling – opgevoerd op dinsdag 23 mei in cultuurcentrum Griffioen – waarin de mens mode wordt en mode de mens ontstijgt.

De personal branding van Coco Chanel was revolutionair in de negentiende eeuw, maar is tegenwoordig gemeengoed. Quade en Strømgren onderzoeken hoe identiteit wordt vormgegeven, of we identiteit kunnen lenen en wat er gebeurt als je gecreëerde identiteit een eigen leven gaat leiden.
De voorstellingen van de in Amsterdam gevestigde Ulrike Quade Company zijn een combinatie van beeldhouwwerk, dans, performance, taal en muziek.

Regie: Ulrike Quade en Jo Strømgren
Overig: Licht & decorontwerp: Floriaan Ganzevoort | Poppenmaker: Matt Jackson | Kostuumontwerp: Jacqueline Steijlen | componistenduo Strijbos & Van Rijswijk

Dinsdag 23 mei, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen.