Visie Stadshart: sloop Binnenhof, woningen Buitenplein

Om het aantrekkingskracht van het Amstelveense Stadshart op niveau te houden, zal winkelcentrum Binnenhof volledig op de schop moeten. Dat valt op te maken op de Visie Stadshart die deze week door de gemeente is gepresenteerd.

Eigenaar Unibail Rodamco heeft al aangeheven dat de puihoogte in het huidige Binnenhof volledig achterhaald is en dat de tweedeling (heren- en damesstraatje) ook niet meer in deze tijd passen. In de nieuwe plannen wordt er uitgegaan van een grote winkelpassage tussen Hema en Hudson’s Bay. De westelijke ingang via het Stadsplein (oude postkantoor) zou dan ook uitgebreid worden richting Stadsplein en aansluiten op de nieuwe hoofdstraat in het Binnenhof.

De woningen boven het Binnenhof ontkomen ook niet aan sloop als het winkelcentrum op de schop gaat. De gemeente stelt wel als eis dat alles in goed overleg met de huidige bewoners moet verlopen en dat er een gelijk aantal woningen moet terugkomen.

Naast het Binnenhof moet ook het Handelsplein (Mc Donalds & nieuwe Action) eraan geloven in de nieuwe plannen. De straat die in het Binnenhof moet komen ,wordt doorgetrokken tot ongeveer dertig meter voor het Hudson’s Bay-pand. Het doorgetrokken Binnenhof zou dan een inkeping moeten krijgen zodat er plaats is voor zogenoemde verblijfsruimte.

Plan is tevens om boven het verbouwde Handelsplein woningen te realiseren. Op de hoek van de Meander zou het gaan om drie woonlagen en op de hoek van de Pieter Lastmanweg denkt men zelfs aan zes woonlagen.

Let op! Het gaat hier om een visie. Niets staat nog vast. Geïnteresseerden kunnen meer informatie inwinnen op de informatieavond op 15 mei of via de website van de gemeente Amstelveen. Het binnenhalen van de visie kan ook via DEZE LINK.