Weer woningen gesloten vanwege hennep

Deze week zijn door burgemeester Mirjam van ’t Veld twee woningen gesloten op basis van de Opiumwet. In een woning aan de Jane Addamslaan en een woning aan de Guido van Dethlaan, beiden in Westwijk, stonden hennepplantages.

Bij de woning aan de Jane Addamslaan had het weinig gescheeld of er was brand uitgebroken, aldus de gemeente. Een van de kabels was bijna doorgebrand. In de woning stonden 192 hennepplanten. In de Guido van Dethlaan werden enkele planten aangetroffen en ruim 500 potten met daarin potgrond. In een van de kweekruimten stond een droogrek met daarop 2,8 kilo henneptoppen.

In beide woningen werd ook illegaal stroom afgetapt. Deze aansluitingen zijn door Liander ontkoppeld. De woningen zijn allebei voor de duur van drie maanden gesloten

Foto: KaWijKo Media / Nickelas Kok