Aankomende zaterdag Veteranendag in Amstelveen

Het jaarlijks eerbetoon aan de Nederlandse veteranen vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 juni. In Amstelveen begint deze dag om 11.30 uur met een openbare bijeenkomst bij het raadhuis aan de Laan Nieuwer Amstel. Alle Amstelveners zijn hierbij van harte welkom! Aansluitend is er in het Raadhuis een informele ontvangst en maaltijd voor alle in Amstelveen wonende veteranen.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld zal de veteranen toespreken. “Ik vind het belangrijk dat wij ons respect en waardering laten blijken voor de inzet van de veteranen voor vrede, veiligheid en vrijheid in alle uithoeken van de wereld. Ik ben blij dat er steeds meer aandacht is voor onze veteranen. Zij hebben immers met hart en ziel gestreden voor ons land. Gelukkig komt er ook steeds meer aandacht voor het thuisfront van de veteranen. U bent van harte welkom om de Veteranendag een keer bij te wonen. U voelt dan hun betrokkenheid en inzet van dichtbij.”

Het volledige programma van de Veteranendag is als volgt:
11.30 uur Ontvangst in de huiskamer van het Raadhuis;
12.00 uur Toespraak door de burgemeester;
– Minuut stilte ter herdenking van alle gevallenen;
– Uitvoering van Wilhelmus;
– Uitreiking draaginsigne ‘Nobelprijs VN militairen’;

In juni wordt elk jaar extra aandacht gegeven aan de ruim 115.000 Nederlandse veteranen. Het hoofddoel van deze Nederlandse Veteranendag is het verkrijgen van meer bekendheid over- en waardering voor onze veteranen. Naast de Tweede Wereldoorlog-, Indië-, Nieuw-Guinea- en Korea- veteranen kennen we inmiddels ook veel jonge veteranen. Jonge veteranen zijn ingezet bij internationale vredesmissies in bijvoorbeeld Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.