Aanstaande zaterdag open dag bij de brandweer

De brandweer in Amstelveen organiseert aanstaande zaterdag een open dag. Mensen krijgen dan een kijkje achter de schermen op de brandweerkazerne.

Zo worden er diverse demonstraties gehouden van onder andere een ongeval met beknelling, auto te water en vlam in de pan. Ook is het de hele dag mogelijk om een rondleiding door de brandweerkazerne te volgen.

Ook is het mogelijk om te ervaren hoe het is om bij de brandweer te werken. Je kan een pop uit de dichte rook redden, omhoog met de ladderwagen en een rondritje in een autospuit. Tot slot is ook de jeugdbrandweer aanwezig om blusspelletjes te begeleiden.

De open dag vind plaats op de brandweerkazerne aan de Oranjebaan 1 en is van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de site van de brandweerkazerne, maar ook via Facebook.

Foto: Ronald van Doorn, Brandweer Amsterdam-Amstelland