Advies: even niet zwemmen in Grote Vijver Amsterdamse Bos

Het mooie warme weer heeft nu al invloed gehad op de waterkwaliteit van de Grote Vijver in het Amsterdamse Bos.  Donderdag 1 juni is een normoverschrijding van de waterkwaliteit geconstateerd. Dit wordt gemeld op de facebookpagina van het Amsterdamse Bos.

De kwaliteit van het zwemwater in de Grote Vijver, waar een gedeelte is afgezet als officiële zwemlocatie, wordt regelmatig door de Provincie Noord-Holland onderzocht op verontreiniging. De normoverschrijding is door de controleurs geconstateerd tijdens een reguliere waterkwaliteitsmeting. Hierop is meteen actie ondernomen.

Er worden waarschuwingsborden geplaatst en het water wordt nader onderzocht. Tot de uitslag daarvan bekend is, wordt geadviseerd de komende dagen niet te zwemmen in de Grote Vijver.

Actuele informatie over de waterkwaliteit op zwemlocaties kan worden opgezocht via www.zwemwater.nl

Foto: facebook Amsterdamse Bos