Amstelveense diamantair biedt excuses aan voor nepoverval

Het Amstelveense juwelenhandelaar Van Gelder Diamonds biedt excuses aan voor de nepoverval die 9 november plaatshad bij het bedrijf.  Nu de vijftigjarige Mischa van Gelder de in scene gezette overal heeft bekend, gaat zijn vader Jack diep door het stof in Het Parool.

“We zijn allemaal geschokt en diep geraakt door deze ontwikkelingen. Ik heb de leiding van ons familiebedrijf weer persoonlijk op mij genomen en de benodigde maatregelen getroffen om de continuïteit te waarborgen. Namens het bedrijf wil ik mijn excuses aanbieden aan de politie, het OM, de verzekeraar, klanten, toeleveranciers – iedereen die door het handelen van Mischa op het verkeerde been is gezet,” aldus de 76-jarige Jack van Gelder die na de arrestatie van zijn zoon de touwtjes weer stevig in handen heeft bij het bedrijf.

Zoon Mischa  werkte tijdens het plan samen met de 25-jarige Danny S., een man uit Ede uit zigeunerkringen. De afspraak was dat S. de juwelen zou houden, terwijl Van Gelder verzekeringsgeld zou innen, meldt Het Paroo

De Edenaar maakte in het geheim camera­opnamen van het overleg dat hij met Van Gelder voerde voor de overval. Na de aanhouding van de diamantair probeerde S. die beelden te verkopen aan het familie­bedrijf. De buit is nog altijd zoek en is waarschijnlijk omgesmolten.

Foto: Kawijko Media, Vivian Tusveld