Amstelveense mavoleerling slaagt twee keer cum laude

Melle Kampstra, mavoleerling aan de Amstelveense scholengemeenschap Panta Rhei, slaagt dit jaar voor de tweede keer cum laude. Een unieke prestatie, zeker aangezien normaal gesproken een leerling na het behalen van het diploma het voortgezet onderwijs verlaat.

Melle Kampstra sloot vorig schooljaar zijn vmbo-basis opleiding af met een diploma cum laude. Zijn school, Panta Rhei, gaf hem de kans om het kaderniveau over te slaan zodat hij direct in 4-mavo kon instromen. Hij moest hiervoor in één schooljaar, feitelijk een periode van negen maanden, twee leerjaren voltooien.

Daarbij waren de vakken Duits, maatschappijkunde en tekenen nieuw voor Melle. Dat Melle is geslaagd is al een prestatie op zich, maar hij deed er nog een schepje bovenop. Hij slaagde cum laude met twee vakken meer dan vereist om een mavodiploma te behalen. Melle is hiermee een prachtig voorbeeld dat hard werken loont en dat je kinderen kansen moet bieden.

Melle start volgend schooljaar in 4-havo op het Keizer Karel College en gaat proberen om daar in 2019 zijn trilogie aan cum laudes te voltooien.