Amsterdamse hop-on hop-off bus ook naar Ouderkerk en Amstelveen

Hop-on hop-off bussen langs de bezienswaardigheden van Amsterdam zijn aldaar een bekend verschijnsel. Vanaf 1 juli wordt het aanbod uitgebreid door Greenline Amsterdam, die toeristen naar de bijzondere, vaak onbekende plekken brengt die net buiten de hoofdstad liggen. Van de Rembrandtmolen langs de Amstel en Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel tot een authentieke kaasmaker in Amstelveen.

“De meeste buitenlandse toeristen weten niet dat je al in 10 minuten in de groene long van het Amsterdamse buitengebied bent. Dat is wat we met Greenline gaan veranderen”, vertelt manager Edwin van Reijsen. “Touroperators brengen elke dag hordes toeristen naar de Zaanse Schans en Volendam. Met Greenline bieden we een veel goedkoper, flexibeler, authentieker en leuker alternatief naar onbekende hotspots net buiten de stad. Op een manier die past bij deze tijd: toeristen kunnen zelf bepalen waar ze naartoe gaan en hoe lang ze er blijven. En dat allemaal met een groen karakter.”

Toestroom buitenlandse toeristen
De binnenstad van Amsterdam zucht onder de enorme toestroom van buitenlandse toeristen. Zo nam het aantal bezoekers aan de stad sinds 2012 met maar liefst 5 miljoen toe tot 17 miljoen het afgelopen jaar. De gemeente zoekt om die reden naar mogelijkheden om toeristen ook de bezienswaardigheden buiten de stad te bezoeken en is dan ook zeer verheugd met dit nieuwe initiatief.

Diverse hotspots
Elke drie kwartier stopt er een busje van Greenline bij de haltes. Toeristen mogen dan zelf weten of ze uitstappen of nog even verder rijden. Een app vertelt ze meer over de plek waar ze zijn aangekomen. Eén van de hotspots waar de toeristen naartoe kunnen is de Rembrandtmolen langs de Amstel. Verder kunnen de toeristen onder meer nog naar het Cobra Museum in Amstelveen, het Olympisch Stadion met het Amsterdamse Proeflokaal, een geitenboerderij, het Amsterdamse Bos en Ouderkerk aan de Amstel.

Aziatische touroperators
Greenline rekent in eerste instantie vooral op toeristen uit Nederland, Groot Brittannië, België, Frankrijk en Duitsland. “Maar we hebben ook goede contacten onder Aziatische touroperators en daar zijn de eerste reacties al zeer positief. Zij schreeuwen om nieuwe mogelijkheden voor hun klanten die naar Amsterdam willen”, aldus Van Reijsen. Het idee voor een hop-on, hop-off bus naar plekken buiten Amsterdam komt van Jan Schake, eigenaar van wijnboerderij De Amsteltuin in Amstelveen.

Meer informatie: Greenline Amsterdam