Anglicaanse vesper in Kruiskerk Amstelveen

Het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van musicus-theoloog Hanna Rijken zingt op zondag 11 juni, zondag Trinitatis, een Choral Evensong in de Kruiskerk. Een Choral Evensong is een vesper in de Anglicaanse traditie die gehouden wordt op de grens van dag en avond, een goed moment voor inkeer en contemplatie. Gezongen worden een anthem, chants, Magnificat en Nunc dimittis voor deze tijd na Pinksteren. Ook klinken enkele fraaie hymnen uit oude en moderne tijden. Liturg is ds. Sytze de Vries, die ook een korte overweging zal houden.

De vesper start om 17.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen. Vanaf 16.30 uur is iedereen van harte welkom, koffie en thee staan klaar. Om 16.40 uur is er voor geïnteresseerden een korte uitleg over muzikale bijzonderheden van deze Evensong. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Na de vesper, om ca. 18.30, start een speciale presentatie van het boek Het Liefste Lied van Overzee (deel 2) met vertalingen van de mooiste Engelse hymnen. Bij deze presentatie zal het Vocaal Theologen Ensemble enkele van deze liederen zingen. Iedereen is ook hierbij van harte welkom.