A’veense vishandel mag geen korenwijntje schenken bij haring

Verbijstering bij wethouder Raat. Toen hij vanmorgen een visje haalde bij Vishandel Henry Schilder aan de Van der Hooplaan kreeg hij te horen dat de immens populaire visboer een ambtenaar van de gemeente Amstelveen had mogen ontvangen. Deze kwam vertellen dat er geen korenwijntje meer mag worden geserveerd als binnenkort de Hollandse Nieuwe weer binnen is.

Raat heeft duidelijke woorden voor het beleid dat zijn eigen gemeente uitvoert. “Voor mij is dit een goed voorbeeld van regelgeving waar het doel, namelijk om mensen te beschermen tegen alcoholmisbruik, uit het oog verloren is. Doorgeschoten wettelijke regelgeving en vervolgens de handhaving daarvan,” schrijft hij vanmorgen op zijn blog.

Het is goede Nederlandse traditie om in de week als de nieuwe haring arriveert klanten een korenwijntje aan te bieden. Raat: “Niet alleen heel klantvriendelijk, maar ook goed voor de sociale cohesie. Iedereen maakt dan een praatje met elkaar bij de haring.”

Raat heeft Henry Schilder beloofd om dinsdag meteen burgemeester Mirjam van ’t Veld aan te spreken. Daarnaast heeft hij een goede raad voor zijn collegapolitici die op het ogenblik in Den Haag proberen een coalitie te smeden: ” Misschien een goed idee voor de onderhandelaars in Den Haag voor een nieuw kabinet: betere wetgeving, zodat we ons niet met dit soort futiliteiten bezig hoeven te houden.”

Foto: blog Herbert Raat