Belevingscentrum Amstelveen InZicht geopend

Zondag 18 juni vond de officiële opening plaats van belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein; de centrale plek voor informatie over de Amstelveenlijn, de verbreding van de A9 en het Stadshart.

Wethouder A9 en Stadshart Herbert Raat (VVD): “Amstelveen staat de komende tien jaar voor enorme uitdagingen. De verbreding van de A9, de vernieuwing van de Amstelveenlijn en het Stadshart zullen de stad op zijn kop zetten. Vorig jaar tijdens informatieavonden van Rijkswaterstaat in de Schouwburg, merkten we dat er veel vragen leven. Vragen die je met een persbericht in de krant niet één, twee, drie kunt beantwoorden. Op dat moment ontstond het idee voor een informatiecentrum.”

Wethouder Amstelveenlijn Jeroen Brandes (PvdA): “Vanaf het begin was het voor ons duidelijk dat we dit alleen konden realiseren met de partijen die onze stad straks echt op zijn kop gaan zetten: Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram van de gemeente Amsterdam. Zij staan straks aan het roer als het gaat om de uitvoering. We hebben dan ook de handen ineen geslagen en gezamenlijk Amstelveen InZicht gerealiseerd. De komende jaren moeten we door de zure appel heen bijten, daar zijn we eerlijk in. Met goede en duidelijke informatie proberen we inwoners en bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden.”

Meer informatie

Amstelveen InZicht is open op woensdag en vrijdag van 12.00 – 17.00 uur, op donderdag van 12.00 – 20.00 uur en iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 – 17.00 uur. Iedere woensdagmiddag houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van het Stadshart en de Amstelveenlijn spreekuur, iedere donderdagmiddag deskundigen van het project A9. Meer informatie, activiteiten en nieuws over de drie grote projecten zijn te vinden op de website van Amstelveen Inzicht: www.amstelveeninzicht.nl.