Beloon groene initiatieven in Amstelveen met een Groen Lintje

De plaatselijke fractie van GroenLinks roept Amstelveners op nominaties in te dienen voor een Groen Lintje. Het Groene Lintje is een jaarlijkse prijs die GroenLinks uitreikt aan personen of instellingen die zich inzetten voor groene initiatieven in Amstelveen. Vanuit de genomineerden wordt een winnaar gekozen die het lintje eind juni uitgereikt krijgt.

Het Groene Lintje is een jaarlijks terugkerende prijs voor mensen of instellingen die zich inzetten op het gebied van groen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over natuur, duurzaamheid, landschap of dieren. De prijs werd vorig jaar uitgereikt aan de medewerkers Groen van de gemeente Amstelveen die het groen rondom het Openluchttheater Elsrijk verzorgden. Zodoende konden zij dit oude theater in ere herstellen. Eerdere winnaars zijn Stichting Beschermers Amstelland en de Bijenvereniging.

Ook dit jaar wil GroenLinks weer een lintje uitreiken. Burgerraadslid Joachim van der Steen: “Het is een prachtige manier om groene initiatieven van Amstelveners de aandacht te geven die zij verdienen. In Amstelveen zijn veel goede initiatieven op het gebied van groen en duurzaamheid. Maar waar de grote bedrijven en organisaties gemakkelijk hun groene en duurzame ontwikkelingen naar buiten communiceren, blijven de kleinere initiatieven vaak onderbelicht.” Daarom de oproep aan iedereen: ken je iemand of een organisatie die een Groen Lintje verdient? Geef dit dan door aan GroenLinks Amstelveen.

De nominaties kunnen gestuurd worden naar fractie@groenlinksamstelveen.nl. Daarbij graag vermelding van het wie, wat en waarom. De fractie kiest een winnaar en reikt in de zomer het Groene Lintje uit.