Berlin tribute to: David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, Nina Hagen, Marlene Dietrich én U2 in P60

Het werk dat grote artiesten als David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, Nina Hagen, Marlene Dietrich én U2 tijdens hun jaren in Berlijn produceerden staat centraal op zaterdag 17 juni in P60. De band onder leiding van Prof. Nomad, aangevuld met verschillende leden uit onder andere The Scène, Gigantjes, Douwe Bob, Nuff Said, Hallo Venray, Alquin en Bettie Serveert. Een waardig eerbetoon door de Nederlandse top aan Rock & Roll Berlijn.

Ter ere van 60 jaar stedenband van Amstelveen met Berlijn Tempelhof presenteert P60 deze avond een unieke show met buitengewone artiesten. De stad die voor zoveel verschillende artiesten als grote inspiratiebron heeft gediend, wordt vanavond geëerd met een speciale show.
Edgar Koelemeijer neemt de Bowie set voor zijn rekening. Iggy Pop en Bowie vonden elkaar en werkten samen op Bowie’s ‘Low’ en ‘Heroes’, maar ook op Pop’s meesterwerk ‘Lust For Life’. Henk Koorn, bekend  van onder andere Hallo Venray, zet de The Stooges frontman als geen ander neer.

Eerder al, rond de zomer van ’73, had ook Lou Reed zijn toevlucht tot Berlijn genomen. Het gelijknamige album werd toen al snel verguist en aan de kant geschoven, maar inmiddels krijgt het de waardering die het verdient. Alquin zanger Michel van Dijk kruipt in de huid van Reed.
De link naar The Velvet Underground is vervolgens snel gelegd. Carol van Dyk (Bettie Serveert) zet ‘Femme Fatale’ Nico neer, bijgestaan door Peter Visser. Ook is er aandacht voor U2, gezongen door Marijn Slager (The Pheromones / Nuff Said). ‘Achtung Baby’ is tenslotte opgenomen in Berlijn en sterk geïnspireerd door de Duitse eenwording. Bovendien werd het album geproduceerd door Brian Eno, die eerder ook Bowie’s Berlijn projecten onder handen nam.

Als afsluiter wordt er teruggegrepen naar twee grande dames die Berlijn ook zonder meer in hun hart gesloten hebben. Mieke ‘Giga’ Stemerdink (Gigantjes) vertolkt vanavond zowel Nina Hagen (zij stichtte haar Nina Hagen Band in Kreuzberg) als Marlene Dietrich (geboren in Berlijn en vanaf de jaren ’20 niet meer weg te denken van het toneel aldaar).
Dit alles onder leiding van Prof. Nomad himself Bartel Bartels. Support van de avond is de Duitse band Knock On Wood. Dit Berlijnse vijftal begon in 2009 en maakt vrolijke en aanstekelijke pop/rock.

Zaterdag 17 juni, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: P60