Bert de Weerd neemt afscheid van Panta Rhei

Bert de Weerd nam op vrijdag 2 juni afscheid als directeur-bestuurder van de Amstelveense scholengemeenschap Panta Rhei. Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor medewerkers en genodigden werd hij geprezen als een sterke verbinder met grote bestuurlijke capaciteiten. Erik Holtslag volgt hem op.

In de afscheidsspeeches klonken veel lovende woorden voor Bert de Weerd. Namens de VO-Raad prees Hein van Asseldonk zijn bestuurlijke vermogen. Elisabeth Pels-Rijcken van het Keizer Karelcollege roemde zijn rol in de samenwerking tussen de vier scholen voor voortgezet onderwijs in Amstelveen. Het bestuur reikte de vertrekkend directeur-bestuurder de ‘Panta Rhei Award’ uit voor zijn grote inzet voor de school. Een leerlingenoptreden, muzikale intermezzo’s en de vele cadeaus en felicitaties waren onderdeel van de feestelijke bijeenkomst.

Bert de Weerd, sinds 2006 werkzaam bij Panta Rhei, heeft veel betekend voor de school. Hij realiseerde totale nieuwbouw, die noodzakelijk was geworden omdat het leerlingenaantal sinds zijn aantreden bijna verdubbeld was. Binnen het werkveld van onderwijs was hij binnen diverse andere maatschappelijke functies actief. In 2014 ontving hij bij zijn veertigjarig onderwijsjubileum een Koninklijke Onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit handen van burgemeester Mirjam van ’t Veld wegens zijn verdiensten op het gebied van onderwijs.