Beschonken wegpiraat aangehouden in Aalsmeer

Woensdagnacht keek de politie enigszins verbaasd op toen bij de N196 bij Aalsmeer een auto zonder verlichting op de busbaan reed. Nog verbaasder keken zij toen er aan de voorzijde van de auto een vonkenregen te zien was. De linker voorband van de auto was compleet verdwenen. Dit meldde politie team Hoofdwegen Amsterdam op hun facebookpagina.

De bestuurder reed op drie banden en één velg alsof er niets aan de hand was. Toen hij door kreeg dat hij zich op de verkeerde rijbaan bevond, reed hij door de berm om alsnog bij de hoofdrijbaan te komen. Hierop gaf de politie hem een stopteken, wat hij negeerde. Hij probeerde te ontkomen, maar moeite om hem bij te houden had de politie niet. Door de ‘missende’ band werden snelheden van slechts 30 km/uur gehaald.

Na een korte achtervolging kwam de auto piepend tot stilstand op een industrieterrein in Aalsmeer. De man probeerde aan de bijrijderskant de auto uit te vluchten. Dit werd voorkomen door de agenten. De man probeerde nog onder de situatie uit te komen door op de bijrijdersstoel te gaan zitten, in de hoop dat er geloofd zou worden dat hij niet de bestuurder van de auto was.

Uit de auto kwam een flinke alcohollucht waarop de man is aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man ruim vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zij rijbewijs is ingevorderd en hij moet zich voor de officier van justitie verantwoorden.

Foto: facebook politie team Hoofdwegen Amsterdam