Boze bejaarde boer bedreigt boa’s

Een boer in Ouderkerk aan de Amstel is dinsdagmiddag aangehouden voor het bedreigen van opsporingsambtenaren (boa’s) van de Voedsel- en Warenautoriteit, meldt onze mediapartner NH.  De man op leeftijd was niet gediend van hun komst en bedreigde ze met zijn wandelstok.

De nietsvermoedende bezoekers konden de stok nog net ontwijken, zo schrijft de politie op Facebook. De ambtenaren wilden een onderzoek instellen naar verwaarloosde dieren op de boerderij van de bejaarde verdachte.

Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan dierenmishandeling. Zo werden een aantal koeien eerder deze maand uit hun lijden verlost. Drie andere koeien zijn toen in beslag genomen.

De bedreiging met de wandelstok was niet het eerste incident en de hoogbejaarde boer is daarom aangehouden voor bedreiging. Gezien de leefomstandigheden van de verdachte zelf zal voor hem ook een zorgtraject in gang gezet worden.