Health & Food: I like big cups and I cannot lie

Tot mijn 25ste heb ik een leven zonder koffie gehad. Achteraf gezien vraag ik me af hoe het mogelijk is geweest dat ik het zo lang zonder heb weten vol te houden.

Tegenwoordig heb ik namelijk iedere ochtend hetzelfde ritueel waarbij ik twee latte maciatto’s voor mezelf klaarmaak en daar dan intens van kan genieten. Elke dag opnieuw.

Zeker een keer per week drink een lekker bakkie koffie met een van mijn vriendinnen en ook met mijn man drink ik graag een kop koffie- vaak buiten de deur (meer dan vier koppen koffie drink ik niet op een dag hoor, dus geen zorgen).

Die kopjes koffie buiten de deur drink ik overigens op diverse locaties in Amstelveen, want elke tent heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Mijn keuze voor waar ik koffie ga drinken wordt bepaald door de volgende punten:

  • Locatie (niet te ver van huis)
  • Locatie (qua uitzicht)
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Wat voor koekje serveren ze erbij?
  • Is de bediening vriendelijk?

Als je trouwens aangeeft dat je met een vriendin kofiie gaat drinken, vinden mensen dat leuk en gezellig. Zeg je dat je met je man een kopje koffie gaat drinken, dan krijg je toch vaak andere reacties. Alweer? Zien jullie elkaar niet genoeg? Zo, zo, wat romantisch!

Inmiddels zijn wij bijna elf  jaar getrouwd en still going strong, dus misschien zouden meer mensen een voorbeeld aan ons moeten nemen en wat vaker samen koffie moeten gaan drinken buiten de deur

*Thee mag natuurlijk ook, maar dat past niet in het moraal van dit verhaal.

*Fotomodel is mijn man ; )

[efspanel style=”callout” type=””]
[efspanel-header]
Elly Bouma
[/efspanel-header]
[efspanel-content]

Elly Bouma is geboren en getogen in Amstelveen en groeide op aan de Sportlaan. Tegenwoordig woont zij samen met haar man Bob en twee kinderen in het steeds populairder wordende Oude dorp.

Haar liefde voor eten is groot, vandaar haar keuze om als voedingsdeskundige te gaan werken. Graag geeft zij advies over voeding en deelt graag lekkere recepten om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Ook geeft zij graag haar mening over wat er allemaal gebeurt op het gebied van voeding.

Volg haar via www.facebook/boumabalance en Instagram@Boumabalance
[/efspanel-content]
[/efspanel]