Health & Food: Kidsproof?

Mensen die mij goed kennen, weten dat ik hier absoluut niet aan meedoe. Waaraan? Aan kidsproof eten klaarmaken!  Dat je als ouder bij het klaarmaken van het avondeten rekening houdt met je kinderen, vind ik niet meer dan normaal. Maar om dan bijvoorbeeld het eten in een bepaalde vorm te gaan snijden gaat mij echt te ver. Ook het maken van afzonderlijke maaltijden voor kinderen en volwassenen vind ik bizar. In wat voor wereld leven we?

Natuurlijk snap ik het tegelijkertijd wel een beetje, want ook mijn moederhart heeft het er moeilijk mee  wanneer een van mijn kinderen slecht eet. Maar een van de regels bij ons thuis is dat ze pas mogen zeggen dat ze iets niet lekker vinden, als ze een flinke hap geproefd hebben. Het mooie van deze regel is, is dat ze zelf meestal ook verbaasd zijn als ze het toch meevalt. Maar mocht dat niet zo zijn: één avond slecht eten, daar komen ze heus wel overheen!

Het rekening houden met de kinderen beperkt zich bij ons thuis eigenlijk tot het niet toevoegen van sambal en rode peper, omdat ze dat niet lekker vinden. Voor onszelf voegen wij die later wel toe.  Het resultaat van deze regel uit zich bijvoorbeeld in het lievelingseten van mijn dochter. Dat is geen pizza, patat of pannenkoeken, (een van de 3 P’s), maar homemade preitaart van mama!

[efspanel style=”callout” type=””]
[efspanel-header]
Elly Bouma
[/efspanel-header]
[efspanel-content]

Elly Bouma is geboren en getogen in Amstelveen en groeide op aan de Sportlaan. Tegenwoordig woont zij samen met haar man Bob en twee kinderen in het steeds populairder wordende Oude dorp.

Haar liefde voor eten is groot, vandaar haar keuze om als voedingsdeskundige te gaan werken. Graag geeft zij advies over voeding en deelt graag lekkere recepten om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Ook geeft zij graag haar mening over wat er allemaal gebeurt op het gebied van voeding.

Volg haar via www.facebook/boumabalance en Instagram@Boumabalance
[/efspanel-content]
[/efspanel]