Culturele Bazaar tijdens Stadspleinfestival

Het jaarlijkse Stadspleinfestival wordt gehouden op zondag 18 juni 2017. Op de culturele bazaar is tussen 12.00 uur en 18.00 uur weer van alles te zien en horen op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst voor alle leeftijden. Ook zijn er prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin.

Op het podium staan slagwerkgroep Bovenkerk, OVA musical vereniging Amstelveen, Amstel Gosper Choir, Big Time band, accordeon ensemble en big band Peewee’s Problem. In de muziekbus spelen ensembles van de muziek- en dansschool.
De dans komt van dansschool Mittelmeijer en Buenting Sport. Op de 2e etage van de bibliotheek is te zien hoe Amstelveen 2025 eruit ziet.

De ‘we are data mirror room‘  staat voor de bibliotheek; een magische en slimme ruimte waarin bezoekers onbewust bekeken en gemeten worden. Hoe dichtbij mag technologie in het privédomein treden?
De 7e Amstelveen Triënnale, met werk van professionele kunstenaars, is op een groot scherm te zien maar ook te bezoeken in het Cobra Museum, Museum Jan van der Togt en de Kunstuitleen (tot en met 16 juli).

De Volksuniversiteit Amstelland presenteert haar programma 2017-2018 met workshops en het poppentheater zorgt voor een bijenfeest op het plein.
Ook is nog een deel van het kunstwerk HOME van Stephanie Rhode te zien over 60 jaar stedenband met Berlijn Tempelhof-Schöneberg en 20 jaar met Villa el Salvador (Peru).

Meer informatie: Stadspleinfestival.nl/programma