Drie kandidaten kinderburgemeester Amstelveen bekend

Op woensdag 31 mei zijn drie kandidaten geselecteerd die met elkaar de strijd aangaan om de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen te worden. De jury, bestaande uit burgemeester Mirjam van ’t Veld, wethouder Jeroen Brandes, de raadsleden Gert Jan Slump en Floortje Gordon en de huidige kinderburgemeester Melle Vos, kozen voor Mohanad, Vita en Varvara.

Varvara Denisova, Vita Meynen en Mohanad Mawed gaan van 1 t/m 6 juni campagne voeren. Ze moeten duidelijk maken wat hun plannen zijn om dé kinderburgemeester van Amstelveen te worden. Vanaf 1 juni 17.00 uur is het ook direct mogelijk om op één van de drie kandidaten te stemmen via een speciale website, www.kinderburgemeesteramstelveen.nl. Stemmen kan dan tot en met 6 juni 0.00 uur.

Op woensdag 7 juni om 14.00 uur maakt burgemeester Mirjam van ’t Veld op het raadhuis bekend wie de nieuwe kinderburgemeester is geworden. Op 19 juli zal hij of zij officieel geïnstalleerd worden tijdens de vergadering van de gemeenteraad.